mandag 10. mai 2010

5 kategorier (del 4)

Her er mitt siste "5 kategorier"-innlegg! Har brukt Nikon d40 på alle bildene mine og redigert dem minimalt i iPhoto eller Photoshop. De fem ordene vi fikk tildelt denne gangen var:

- Vår
- Alder
- Reise
- Ordtak
- Valgfritt tema

Ordtak

"En maske forteller mer enn et ansikt"

Dette er et foto av min søster, Emilie! Hun har på seg store solbriller som skal forestille en maske. Hun har også på seg leppestift for å skape sammenheng med brillene. Jeg la en sort-hvit-effekt på bildet og laget sort bakgrunn. Da ble bildet mer dramatisk.
"Det er bedre med en fugl i hånda, enn ti på taket"

Jeg har brukt søskenbarnet mitt, Ingeborg, på flere av bildene denne gangen. Her sitter hun med en liten fugl i hånda. Tenkte dette bildet var bra til kategorien ordtak. Dette er et utsnitt av et større foto. Jeg har svekket fargene.

"Bak skyene er himmelen alltid blå"

Dette er et bilde av vakre Amalie. Bildet passer til Amalies optimisme om at det skal slutte å regne. Det er tatt en regnværsdag i Paris. Paraplyen fungerer nesten som en reflektor og er med på å skape det flotte lyset. Derfor trengte jeg nesten ikke redigere det, har kun beskjært det og fikset litt her og der.
Reise

Dette fotografiet er av min vakre venninne, Elise. For en tid tilbake var vi i Paris, og da fikk jeg tatt en del bilder. Det regner ute, så Elise har tullet et skjerf rundt seg for å redde frisyren. Jeg synes hun kledde det, og bestemte meg for å knipse noen bilder av henne uten at hun viste det. Bakgrunnen er Paris' vakre arkitektur. Det er også mennesker i bakgrunnen som skaper liv. Jeg synes bildet har et kulturelt uttrykk og kan også brukes innen kategorien alder - ungdom. Har bearbeidet det litt i Photoshop - har laget en antikk farge, kuttet litt og ordnet litt på kontrastene.
Dette bildet tok jeg også i Paris - Notre Dame. Har nesten ikke gjort noen ting med det. Himmelen var nesten hvit i utgangspunktet, så jeg har bare lagt hvitt over de få stedene som ikke var hvite fra før. Ellers har jeg svekket fargene litt. Valgte å ha med dette bildet fordi jeg elsker denne katedralen - legg merke til alle detaljene og den vakre arkitekturen.
Det siste bildet innen kategorien reise, er et foto av Eiffeltårnet. Dette tok jeg i skumringstimen i Paris og Eiffeltårnet var belyst. Jeg har brukt lang lukkertid. Tidligere var det noen grener i høyre hjørnet. De redigerte jeg bort for å redusere støynivået. Synes det ble et stemningsfult bilde!

Vår

Her har jeg igjen brukt skjønne Ingeborg som modell. Jeg valgte å bruke det innen kategorien vår fordi jeg synes det har et vårlig, lyst og lett uttrykk. Det jeg liker best med dette bildet er fargekomposisjonen: Fargene på kjolen og skautet tas opp i sykkelen og i blomsten som hun holder. Dette er et utsnitt av et litt større foto. Jeg har også ordnet litt på fargene.
Dette bildet tok jeg på Jæren. Det grønne gresset og den blå himmelen minner meg om årstiden, derfor valgte jeg å legge det under denne kategorien. Jeg liker komposisjonen i bildet med alle de horisontale linjene i ulike farger og nyanser. Huset på midten skaper kontrast og gjør bildet mer spennende. Har redigert det litt ved å beskjære det og rette opp horisontlinjen.
Alder

Nok et bilde av nydelige Ingeborg. Har valgt å bruke dette bildet i kategorien alder. Fotografiet handler om barndom, det er forsterket gjennom fargene og modellen, naturligvis. Jeg har svakket fargene litt, slik at det ble lysere, sommerslig og barnslig. Synes også at bildet passer godt til bakgrunnsfarven til bloggen min.

Jeg tenker på alder når jeg ser på dette bildet. Tok det ved gravlunden på vei hjem fra skolen en dag. Har økt kontrastene litt og gjort det om til et sort-hvit-foto. Bildet er veldig uttrykksfult.

1 kommentar:

  1. Ufattelig flotte bilder Maria! Jeg likte kjempegodt bildene av Ingeborg! Hun var skikkelig søt og fargerik!

    SvarSlett