fredag 30. april 2010

Utstilling: Helsinki 10


På tirsdag var vi på en fantastisk fotoutstilling på Rogaland Kunstmuseum. Utstillingen heter Helsinki 10 og er en kjent utstilling i samarbeid med Statoil Art. Det er utstilt en samling av fotografier og video laget på The Helsinki School i Finland og er fra Statoils kunstsamling. Det var en utrolig lærerik og inspirerende utstilling. Vi så alle slags ulike bilder. Det var protretter, abstrakte foto, foto om natur- og miljø, eventyr og mye mer.

Susanna Majuri, Anni Leppälä, Ola Kolehmainen, Pertti Kekarainen, Ilkka Halso, Tiina Itkonen, Elina Brotherus, Aino Kannisto, Hannu Karjalainen og Kalle Kataila er kunstnerne som stiller ut. De er alle svært dyktige og har sin egen stil.

Her er noen kjekke bilder fra utstillingen. Disse likte jeg veldig godt:¨

Dette bildet heter "Kitka River" og er tatt av Illka Halso i 2004. Han er opptatt av natur- og miljøperoblemene i verden og har laget mange bilder som handler om å redde naturen.


Disse er tatt av Tiina Itkonen, som tar mange flotte natur- og landskapsbilder:Dette er tatt av Anni Leppälä og er Helsinki 10s' hovedbilde. Det er trykket på plakatene og intriduserer utstillingen. Bildet er tatt av Leppäläs søster med en maske på, og skal symbolisere perioden der jente blir til kvinne og dens utfordringer. Bildet heter "Garden" og ble tatt i 2007:


Dette er tatt av Susanna Majuri. Det er tatt i et svømmebasseng med et stort bilde i bunnen av bassenget. Hun tok det i 2009 og det geter "Jääkarhu" eller "Polar Beer".
Dette er tatt av Ole Kolehmainen. Han tar mer abstrakte bilder. Dette fotografiet er ikke redigert, det ble tatt i 2009 og heter "Türkenstraße 19 A" - Kult:
Det var utrolig mange fine bilder på utstillingen men det var en serie som gjorde ekstra inntrykk på meg. Her har jeg lagt ut et av de:Se på det vakre lyset i bildet. Dramatisk. Bildet har et klart budskap og er veldig uttrykksfult. Det er tatt av Aino Kannisto og heter "Bed".

En kjekk og inspirerende dag med mange flotte verk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar