tirsdag 17. november 2009

Eksperimentering av lukkertid


I dag har vi eksperimentert med lukkertid i trykk- og fototimene på skolen. Jeg var på gruppe med Anne Lene, Amalie og Maiken. Vi brukte Olympus E400 speilreflekskamera, og vert både ute og inne. Vi har prøvd å fange bevegelser med hjelp av lukkertid.
En lukker er i fotoapparatet et grunnleggende enhet som tillater lys å passere i et tidsrom som er begrenset. Det skjer en eksponering i perioden lukkeren er åpen, ved at lyset som slippes inn blir oppfattet av en lysfølsom film eller en bildebrikke (digital). Eksponeringstida er typisk på 1/60 sekund. Den er kortere ved håndholdt fotografering. For å oppnå korrekt eksponering, kreves det et godt samspill mellom lukkeren og blenderen. Bruker en lang lukkertid blir bildet fult av bevegelse, mens hvis du bruker kort lukkertid fryser man korte bevegelser.

Har lagt ut noen bilder vi har tatt nedenfor!



Fotografiene ovenfor er av Amalies flotte ben.
Hun leker seg i en søleputt like utenfor skolen.
Har brukt en antikk effekt på begge bildene og økt kontrastene litt.
Synes bildene ble delikate og spennende med masse liv - masse vann!

Fotografiene nedenfor er av meg som spruter vann ut fra munnen.
Her har virkelig kameraet fanget magiske øyeblikk.



Prøvde også ut "panorama"-effekt - noe som jeg likte veldig godt! Her løper vi på rekke og rad utenfor skolen vår. Legg merke til hvor utrolig mye bevegelse det er i bildet (laaang lukkertid).



Er svært fornøyd med resultatet av gruppa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar