onsdag 3. februar 2010

5 kategorier

Vi fikk en ny oppgave rett før jul der vi skulle ta bilder av 5 bestemte kategorier, slik vi har gjort to ganger før. Det var kjekke og utfordrende kategorier, men selv likte jeg best å ta portrett-bilder! Veldig kjekt å lære å fange øyeblikk og å ta bilder av ulike mennesker rundt meg! Har brukt speilreflekskamera (Nikon d40) på alle bildene.

Denne gangen var de 5 kategoriene:
Vinter
Striper
Portrett
Serie
Arkitektur

Striper

Dette bildet har jeg lagt ut på bloggen før. Er som sagt av en adventstake. For å få til denne stemninsfulle effekten tok jeg bildet med lang lukkertid. Jeg bevegde kameraet mens jeg tok det og jeg tok det når det i vinduskarmen når var mørkt ute.Portrett

Dette er et foto av mitt nydelige søskenbarn, Helene! Laget sort bakgrunn, brukte litt burn-tool og dogde-tool i ansiktet og la en sepia/sort-hvit effekt på hele bildet.Original:
Har også brukt Selma, Helenes søster, som modell! Hun tok bildet inntil en hvit vegg, kuttet det litt og la på en sort-hvit-effekt. Har også økt kontrastene og redigert bittelitt i ansiktet. Jeg liker dette bildet fordi det har et gammeldags preg over seg. Gøy å se at et så enkelt/"kjedelig" bilde kan bli så spennende med hjelp av Photoshop. Legg merke til de store, uttrykksfulle øynene.
Original:
Tok også et portrettbilde av min vakre søster, Emilie. Tok det ute i snøen en kald ettermiddag. Det var veldig kjekt å fotografere henne fordi hun er svært fotogen og har et intenst blikk. Har redigert det i Photoshop for å fremheve Emilie best mulig. Har laget en dusere bakgrunn og en dusere genser. Jeg har også økt kontrastene i luen og i øynene med ulike verktøy. Ellers har jeg jobbet litt med både hår, lepper og hud. har kun brukt enkle verktøy som dodge-tool, burn-tool, healing-brush-tool osv.


Original:
Mitt siste portrettbilde er tatt av en kamerat fra Varhaug - Ørjan Braut! Valgte å ta bilde av han fordi han har et særpreg og et spennende utseende, samtidig som han er svært fotogen. Tok mange fine bilder av ham og valgte å lage en "serie" av ham i tillegg (som også er blant de 5 kategoriene). Portrettbilde gjenspeiler Ørjan veldig bra. Han sitter på en traktor på en bondegård på Varhaug med både røyken og varmedressen - typisk! Har redigert det litt i Photoshop (ikke øynene - tro det eller ei, de er så blåe!) blant annet beskjært det og forsterket fargene og kontrastene litt.


Original:
Arkitektur

Jeg var en tur i Stavanger en lørdag for å ta bilder av den vakre arkitekturen der. Valgte å fordype med ekstra i min favorittbygning - Stavanger Domkirke. Tok mange spennende bilder av den, og har her lagt to. På det første bildet, ville jeg vise hele kirken og fremheve skjønnheten, og den detaljerte kunsten i kirken. Redigerte det ved å beskjære det, øke kontrastene og endre på fargen.

Original:

Har også tatt et bilde av detaljer av kirken og har lagt ut et bilde av de bibelske hodene som henger på fremsiden av kirken, nedenfor rosevinduene. Flott å se hvor detaljerte og vakre de er. Har kuttet bildet en del, for å fremheve hodene. Har også økt kontrastene og lagt en sort-hvit-effekt over det.Original:
Vinter

Tok dette fotografiet en morgen jeg ventet på bussen. Det er greiner med frost/snø på. Liker det fordi det er skarpt, kjølig og står i kontrast til bakgrunnen. Vinterstemning!
Har redigert det litt med å svekke fargene, beskjære det og skarpe det.
Original:
Serie

Den siste kategorien er serie, og siden jeg fikk tatt så mange bilder av Ørjan Braut valgte jeg å lage en serie av ham. Bildene nedenfor skal altså henges opp ved siden av hverandre som en foto-serie! Det jeg liker best med disse bildene er hvor godt de gjenspeiler Ørjan. Jeg liker også et uttrykksfulle blikket hans, spesielt øynene. Har redigert dem litt med å bruke burn-tool i ansikt og på hendene. Har også beskjært dem litt og endret litt på fargene, slik at de passer bedre sammen!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar